Agnes Hansen

Sommer 1923

Danmarks ældste i 2011 gik på LMH i 1923

I LMH’s elevblad Båndet nr 6, 2011, var der et interview med Agnes Hansen (f. Hennningsen). Hun var dengang Danmarks ældste på 108 år. Følgende er klip fra den artikel af Svend Åge Tolstrup, 62/63.

Jeg er født og opvokset i Vorgod. Mor og far var tilknyttet Luthersk Mission. Der var og havde været vækkelse, og der var mange unge.

Da ønsket om en højskole opstod i foreningen, var der stor medleven og opbakning. Disse planer blev virkelighed i 1923. Flere af mine brødre have været på højskole i Haslev. Det var mor og fars store ønske, at jeg skulle tage på LMH på det allerførste elevhold, det var også noget, jeg glædede mig meget til.

Opholdet på LMH den sommer står for mig, som det bedste år i mit liv. vi var glade for forstander Frits Larsen. han styrede skolen med dygtighed, kærlighed og myndighed.

Højskolen var meget flot og lå dejligt lige op til skoven. LMH lignede jo et slot – og dronning kom da også kørende fordi fra Fredensborg, når der skulle handles i Hillerød. Så lød det: Så, nu kommer dronningen.

Vi kom på en del udflugter fra skolen, mest hvad der kunne nås på cykel.

Det var en skøn tid på højskolen – skønne ungdomsdage – som jeg aldrig glemmer.

Agnes Hansen døde i 2013. Forstander Frits Larsen gav hvert eneste elevhold navne, kort tid før de sluttede deres ophold. Sommerholdet 1923 fik naturligvis navnet: De første.

Sommer 1923